Ce poti face in Gura Humorului intr-un weekend? partea a II-a

Manastirea Humor

Manastirea Humor se gaseste la o distanta de 15 minute cu masina de Chalet 173 din Gura Humorului. Este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. La intrare, pe peretele exterior al bisericii, veti descoperi ca aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, mare logofat si membru al divanului Moldovei, si sotia sa Anastasia. Pe acest document mai gasim o pictura a domnitorului, una dintre primele picturi laice din Moldova si care este considerata cea mai reusita imagine a lui Stefan cel Mare, devenita reper in acest sens. Ruinele vechii biserici mai sunt vizibile si astazi, fiind situate la câteva sute de metri de actuala manastire.

In apropierea Sfantului lacas veti putea vizita ruinele unei mai vechi biserici, ridicate de pe vremea lui Alexandru cel Bun (1400 – 1432).

Manastirea Humor poate fi vizitata zilnic in intervalul orar 8:00-22:00.

Vezi adresa Manastirea Humor – click aici

Plimbare cu ATV-ul

Plimbarile cu atv-ul sunt un mod inedit si sigur pentru a admira frumusetile naturale ale Bucovinei, si de a simti adrenalina fara sa va fie frica pentru viata dumneavoastra. Oricine isi poate permite sa ia un astfel de transport pentru uz temporar, puteti merge in echipe sau singuri, pe trasee special amenajate prin padure.

Va recomandam insa sa purtati un echipament sportiv pentru ca este posibil sa va murdariti. Nu conteaza daca nu detineti permis de conducere, veti descoperi imediat ca atv-urile sunt foarte usor de condus.

Pe parcursul calatoriei puteti fi insotit de un specialist, care va poate ghida pe parcursul traseului.

O experienta inedita, ce nu trebuie ratata!

Muzeul obiceiurilor populare

Tematica muzeului a fost gândita ca o calatorie virtuala în universul spiritual al satului bucovinean de la sfârsitul secolului al XIX-lea. Vizitatorului Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina i se dezvaluie taine nebanuite ale calendarului popular bucovinean in ordine cronologica incepând cu practicile de la Sfântul Andrei, continuand cu cele specifice Craciunului, Anului Nou, Bobotezei, dar si alte obiceiuri pentru inceputul de an agrar si apicol.

La parter veti fi incantati de lucrarile artistului bucovinean George Cotos (acesta a donat peste 200 de tablouri muzeului).

La etaj veti descoperi o bucata de istorie din vechea Bucovina, exponatele sunt prezentate în cinci sali distincte, fiind așezate în ordine cronologică, urmarindu-se anumite tradiții ancestrale, conform vechiului calendar popular bucovinean.

Muzeul obiceiurilor populare se afla la doar 6 minute cu masina de la Chalet 173.

Vezi locatie Google Maps – click aici

Muzeul Oului

 In Bucovina există credinta ca, daca oul sfintit de Paste nu se sparge până la Pastele urmator, familia va fi ocrotita tot anul. Familia artistei punea în fiecare an un ou sfintit intr-o covata si cu timpul s-au strans multe oua. Asa a inceput obiceiul colectarii oualelor iar de aici pana la expunerea in fata lumii, a mai fost doar un pas.

Programul de vizitare a muzeului este de luni pana duminica intre 10-18. Pretul unui bilet pentru adulti este de 10 lei. Pentru diferite categorii de vizitatori (studenti, pensionari, copii, grupuri) se aplică anumite reduceri. Taxa foto este de 10 lei. O data cu achizitionarea biletului primesti un ghid audio (inclus in pretul biletului) cu ajutorul caruia in fata fiecarei vitrine primesti informatii despre obiectele pe care le ai în fata ochilor. Acest ghid audio functionează in mai multe limbi de circulatie internationala.

Vezi locatie Muzeul Oului pe Google Maps – click aici

Unde pot vedea ofertele de cazare la Chalet 173?

Pentru a vedea ofertele de cazare la Chalet 173. Puteti accesa acest link.

Like and Share

Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu este publicata in comentariu.Campurile obligatorii sunt marcate cu *

.

error

Viziteaza-ne si pe Facebook!