Cele mai frumoase locuri de vizitat in Bucovina

1. Manastirea Voronet

Manăstirea Voroneţ este situată in satul Voroneț, la 36 km de Suceava şi la numai 4 km de centrul oraşului Gura Humorului. De asemenea, manastirea este situata chiar langa Chalet 173.
Reprezinta una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare. Biserica a fost ridicată in anul 1488 in numai patru luni şi jumătate ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Fara indoiala una din cele mai frumoase lacasuri de cult ortodox din zona Europei de Est si Centrale. Are un decor interior impresionant ce include picturi precum Cina cea de Taina, Imprastierea Apostolilor, Ciclul patimilor si Spalarea picioarelor.

Voronetul este apreciat chiar mai mult pentru picturile sale exterioare in care predomina o nuanta albastra unica, care in timp si-a castigat renumele de “albastru de Voronet”. Modul de obtinere a acestei nuante ramane un mister si astazi.

Vino sa petrecei sarbatorile Pascale in Bucovina alaturi de cei dragi! In perioada sarbatorilor Pascale ti-am pregatit un pachet de 3 nopti (22-25 Aprilie 2022) pentru tine si cei dragi. Vezi oferta! Ultimele camere inca sunt diposnibile!

Oferta pentru Sarbatorile Pascale 2022 poate fi platita si cu voucherele de vacanta. Vezi oferta !

 

2. Partia Soimului

Pârtia Șoimului este localizată în Gura Humorului, având o lungime de 1.4 km. Partia Șoimului este ideală pentru începători dar și pentru pasionații sporturilor de iarnă. Modernizată în 2016, pârtia este dotată cu un telescaun care acoperă o distanță de 1.3 km, cu o diferenta de nivel de 285m, instalație nocturnă, 5 tunuri de zăpadă, iar la baza pârtiei este amenajată o parcare cu 344 de locuri.

Pârtia Șoimului 2 are o distanță de 500m și o diferență de nivel de 70m devenind o pârtie ideală pentru împătimiții de adrenalină care nu au mai practicat sporturi de iarna.

Prețurile biletelor pentru accesul în incinta pârtiei pornesc de la 30 de lei, în acest preț este inclusă o călătorie cu telescaunul. Pentru schiori recomandăm abonamentul de 100 de lei, care include 30 de călătorii cu teleschiul sau 15 călătorii cu telescaunul.

Se pot închiria din incinta pârtiei echipamente de schi (schi-uri, clăpari, bețe, sănii, snowboarduri, căsti de protecție).

Program Pârtia Șoimului: L-V – 12:00-17:00 | S-D – 10:00-17:00

3. Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul in aer liber al satului Bucovinean, incearca sa reconstituie un sat traditional din zona Bucovinei. Acesta este unic în țară prin prisma arhitecturii bucovinene vechi pe care o întâlnim aici, a ritualurilor de naștere, nuntă și înmormântare puse în scenă în casele din sat, dar și a faptului că toate instalațiile țărănești din cadrul muzeului sunt funcționale.

Vei admira, atat la exterior cat si la interior, diverse tipuri de case si gospodarii ale zonei, cu anexele lor, cu vatra satului, cu biserica si clopotnita, cu birt, cu instalatii tehnice populare, cu ateliere specifice (olarit, fierarie, tesatorie etc).

Excelenta este organizarea interioara a caselor, care reda perfect modul in care se traieste la tara in aceasta zona, de la mobilier la cuptoare, de la textilele de interior la piesele de port popular. Evenimentele spirituale importante pentru strămoșii noștri bucovineni sunt ilustrate cu mare pricepere în cadrul locuințelor.

In concluzie, o incursiune de calitate in lumea satului bucovinean si un obiectiv turistic pe care nu ai voie sa-l ratezi cand te afli pe drumuri sucevene.

Muzeul satului Bucovinean poate fi vizitat zilnic in intervalul orar 10:00-18:00.

4. Salina Cacica

În jurul anului 1780, în locul unde se află astăzi localitatea Cacica (la 48 km de Vama şi la 40 de km de municipiul Suceava) au fost descoperite zăcăminte de sare. În anul 1798 s-a dat în exploatare aici o salină, aducându-se muncitori şi tehnicieni din diferite provincii. Munca ocnaşilor de altădată a lăsat adevărate lucrări de artă: scări de acces tăiate în masivul de sare, tavane boltite sau galerii imense.

Traseul turistic are o lungime de circa 500 de metri, iar până la primul obiectiv, Capela Sfânta Varvara, sunt de coborât 192 de trepte in lemn în care a pătruns saramura de-a lungul timpului și le-a mineralizat.

Aerosolii salini cu efecte terapeutice, temperatura constantă de circa 14 grade Celsius, puritatea şi frumuseţea locului, recomandă salina Cacica în orice anotimp pentru relaxare şi agrement. Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44 metri, în Grota Piticilor şi în Sala ing. Agripa Popescu.

Salina Cacica este dotată cu o sală de sport (teren de fotbal), o sală cu ecou (opt reveniri ale ecoului) şi muzeul minei. Locaţia dispune de un ştrand cu apă sărată, cu duşuri, grupuri sanitare şi dotări comerciale (magazin și bar).

Mina poate fi vizitata zilnic in intervalul orar 9:00-17:00

5. Manastirea Humor

Manastirea Humor se gaseste la o distanta de 5 – 6 km de Gura Humorului, judetul Suceava, si este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Din pisania asezata la intrare, pe peretele exterior al bisericii, aflam ca aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, mare logofat si membru al divanului Moldovei, si sotia sa Anastasia.

In apropierea Sfantului lacas se afla ruinele unei mai vechi biserici, ridicate de pe vremea lui Alexandru cel Bun (1400 – 1432). In secolele care au urmat, manastirea a fost renovata de cateva ori (zidul din jurul ei, precum si turnul de supraveghere).

În anul 1641 au fost întărite zidurile înconjurătoare și a fost ridicat turnul de apărare, la porunca domnitorului Vasile Lupu. Inițial, turnul era parte din zidul de incintă, din care au mai rămas câteva ruine. Turnul este de formă pătrată, cu latura de 8m și este dispus pe parter și 3 etaje.

In anul 1993 Biserica Manastirii Humor a fost inclusa în patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Manastirea Humor poate fi vizitata zilnic in intervalul orar 8:00-22:00.

 

Like and Share

Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu este publicata in comentariu.Campurile obligatorii sunt marcate cu *

.

error

Viziteaza-ne si pe Facebook!